WhatsApp’a ‘bir kez görüntülenen medya’ özelliği geldi

WhatsApp ‘bir kez görüntülenen fotoğraflar ve videolar’ özelliğini devreye aldı. Yeni bilhassa WhatsApp kullanıcıları, alıcı tarafından bir kez açıldıktan sonra sohbetten kaybolan fotoğraf ya da videolar gönderebilecek.

WhatsApp’a ‘bir kez görüntülenen medya’ özelliği geldi

Anlık iletişim platformu WhatsApp’a, bir kez görüntülenen fotoğraflar ve videolar özelliği geldi. WhatsApp’a gelen bu yeni bilhassa bundan böyle kullanıcıların yalnızca paylaşmak için çektikleri fotoğraflar, galerilerinde sürekli yer kaplamamış olabilecek.

Habertürk’ün haberine kadar; WhatsApp’tan konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda, “Bugün, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha artı denetim karşılayan yeni özelliğimiz, ‘Bir Defa Görüntülenen’ fotoğraf ve videoları kullanıma sunuyoruz” denildi.

Kullanıcılar bu yeni bilhassa mesela, bir mağazada denedikleri bir takım yeni kıyafetlerin “Bir Kez Görüntülenen” fotoğrafını, belirli bir andaki çabuk bir ifadeyi ya da Wi-Fi şifresi gibi alıngan bir şeyi gönderebilecek. “Bir Kez Görüntülenen” medyalar için de uçtan uca şifreleme geçerli olacak. Medya görüntülendikten daha sonra, o sırada sohbette neler olduğu konusunda herhangi bir karışıklığı önlemek amacıyla mesaj “açıldı” olarak görünecek. Bu haftadan itibaren herkesin kullanımına sunulacak yeni özellikle, kullanıcılar kuytu ve kaybolan medya gönderimi yapabilecek.

NASIL KULLANILIR?

“Daha pozitif mahremiyet için WhatsApp’ta tip göre bir kez açıldıktan sonra sohbetten kaybolan fotoğraf ya da videolar gönderebilirsiniz” denilen WhatsApp’tan yapılan açıklamada, “Bir defa görüntüle” özelliğinin kullanımı ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

– Bu medyalar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri uygulamasına veya klasörüne kaydedilmez.

– Bir kez görüntülendikten sonradan kaybolacak şekilde gönderdiğiniz fotoğraf veya videoları daha sonra baştan görüntüleyemezsiniz.

– “Medyayı bir defa görüntüle” özelliği etkinken gönderilen ya da alınan resim ya da videoları başka kişilere iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.

– Bir defa görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış bir resim veya videonun alıcı göre açıldığını görebilmeniz için alıcının okundu bilgisini etkinleştirmiş olması gerekir.

– Bu şekilde gönderilen ve gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmadığınız resim veya videolar, süresi dolduğu için sohbetten silinir.

– Bir kez görüntülendikten daha sonra kaybolacak şekilde yollamak istediğiniz her resim ya da video için medyayı bir defa görüntüle özelliğini seçmeniz gerekir.

– Bir defa görüntülendikten daha sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış ve yedekleme yapıldığı sırada hemen şimdi açılmamış olan medyalar, yedekleme dosyasından geri yüklenebilir. Resim ya da video açılmışsa ilgili medya yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez.

Yorum yapın

Geçici Mail yks pdf indir instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al